CF Moto 550 ATV blue

CF MOTO X – 550

За комфорот на CF Moto – X 550 се грижи и високото ниво на ергономија насочено кон подобро возачко искуство , а во игра е и софистицираниот систем за вбризгување на горивото кој е одговорен за ефикасна работа на моторот кој ги испорачува посакуваните перформанси. Х 550 е АТВ на кој тешко може да му се најде недостаток во однос на опременоста и елементите кои освен за комфорот се грижат и за безбедноста, а покрај хидрауличните дискови, погонот кој се менува по желба на две или четири тркала, мора да се потенцира и суспензијата која е важен дел кај X 550.

 

SPECIFICATION

Model:CFMOTO ATV CFMOTO X-550
Engine:495cc – 4Stroke
Engine Type:Single Cylinder, 4 Valves, SOHC
Power:38hp
Bore and stroke:91mm x 76.2mm
Compression Ratio:10.3:1
Max Torque:46N·m/5800 RPM
Length x Width x Height:2,350mm x 1,160mm x 1,400 mm
Fuel Capacity:18.5L
Ignition:ECU
Transmission:CVTech
Fuel system:E.F.I. (Bosch)
Wheelbase:1,480mm
Front tire:25 x 8.00-12 40J 45
Rear tire:25 x 10.00-12 47J 45
Ground Clearance:270mm
Starter:Electric
Cooling:Liquid
Brakes:Hydraulic discs braking
Front Suspension:Independent suspension
Rear Suspension:Independent suspension
Front Wheels:12″ Black Alloy Wheels
Rear Wheels:12″ Black Alloy Wheels