CF Moto CForce 550 EPS

CF MOTO CFORCE 550 EPS

На Македонскиот пазар се достапни дел од најдобрите модели на гигантот CF MOTO, а меѓу нив е секако и последната верзија на моделот CF MOTO CFORCE 550 EPS кој со својата појава предизвика многу реакции меѓу фановите на овие адреналински транспортери на четири тркала. Квалитетот и односот меѓу цената и она што го добивате е веќе потврдено со продажните бројки, а CF MOTO сега го препорачува моделот CF MOTO CFORCE 550 EPS кој ги следи најновите светски трендови во перформанси, квалитет, удобност и безбедност. Главна карактеристика на овој модел  e EPS (Electronic Power Steering) или попознат како серво систем за управување.

 

SPECIFICATION

Model:CFMOTO CForce 550 EPS 
Engine Type:1 cylinder, 495cc – 4 stroke, SOHC
Power:26.8 kW
Steering:EPS
Cooling:Liquid
Max torque:41 Nm @ 5.000 rpm
Tank Capacity:18L
Transmission:CVT with retraction and reduction
Length x Width x Height:2,350mm x 1,160mm x 1,400mm
Gear Drive:Manual 4-wheel drive, selectable differential lock
Weight:375kg
Starter:Electric
Brakes:2 hydraulic disc brakes at the front, 2 hydraulic disc brakes at the rear
Wheelbase:1,480mm
Front tire:AT 25×8-12
Rear tire:AT 25×10-12 Standard
Equipment:Gas pressure dumper,winch,handprotectors,aluminum rims,trailer coupling,backrest,luggage carrier front and rear
Optional additional equipment:Cable winch with remote control

 

Артикалот го нема на залиха