CF moto 520 s

CF MOTO 520 – S

Како еден од најновите членови на ATV семејството на гигантот CF MOTO , моделот 520-S се наметнува со својот потенцијал и одкрива сериозни предиспозиции да биде бестселер во својата класа. Модерниот транспортер на 4 тркала ги поседува најсовремените елементи со кои го потенцира технолошкиот напредок на ATV моделите и нивната сестраност во различни услови на подлогата.

 

SPECIFICATION

Model: ATV CFORCE 520 S

Power: 19.3hp

Engine: 495cc – 4Stroke

Bore and stroke: 91.0 X 76.2mm(3.6x3in)

Compression ratio: 10.3:1

Fuel System: Electronic Fuel Injection (EFI)

Max. Torque: 24N.m/5000 rpm

Ignition: ECU

Transmission: CVTSeat

Height: 530mm

Ground Clearance: 240mm

Curb weight: 345kg

Length x Width x Height: 2,100mm × 1,100mm × 1,150mm

Wheelbase: 1,260mm

Fuel Capacity: 15 L

Cooling: Liquid

Shock Absorber: Spiral Spring Oil shock absorber

Suspension: Double Arm,independent Suspension

Brakes: Hydraulic

Drive: Switchable 2WD/4WD

Front Rim: 12×6.0AT Aluminum Alloy/Radial

Rear Rim: 12×7.5AT Aluminum Alloy/Radial

Front tire: 24×8.00-12

Rear tire: 24×10.00-12