МАКСИС ВО СВЕТОТ

Основана во Тајван во 1967 година

30.000 вработени во целиот свет

Раширена е во Тајван, Кина, Тајланд, Виетнам, САД, Канада, Велика Британија, Германија, Холандија, Јапонија и Дубаи

Приход во светот од над 4 милијарди американски долари

Распределба на производи во околу 170 земји

Брендот Maxxis е витална предност и извор на гордост за нашите 30.000 вработени. Бидејќи клиентите се најдобри можни амбасадори за нашиот бренд, ние сме посветени на обезбедување на фини производи и одлична услуга што ја бараат.

И додека технологијата еволуира, се отвораат нови можности за ширење на зборот за Maxxis. Ние остануваме во чекор со времето, користејќи ги најнапредните маркетинг стратегии во нашите напори за регрутирање на нови Maxxis клиенти.

Нашата планета е наш дом, единственото место што ни ги нуди нашите основни одредби за преживување, така што нашата одговорност е да се осигуриме дека таа ќе остане во најдобра можна состојба за многу години и за генерации што ќе дојдат.

Maxxis е посветена на помагање на зачувување на животната средина. Ова доведе до создавање на нови технологии за производство на гуми "Maxxis Green". Оваа нова технологија, развиена во одделот за истражување и развој на компанијата, ги разгледуваше дизајнот и употребените материјали.

Централно место за маркетинг филозофијата зад брендот Maxxis е политика за развивање блиски работни односи со производителите на оригинална опрема. Во целосно интегриран пристап, Maxxis има воспоставено висококвалитетни центри за истражување и развој во Азија, Соединетите Американски Држави и Европа, кои се стремат кон постојано подобрување на квалитетот на производите. Сојузниците на Maxxis бараа и успешно ги постигнаа стандардите за квалитет на производството, што резултираше со добивање на награди за квалитет од најголемите производители како Ford , GM и Toyota.

Таквата посветеност на производниот процес и квалитетот на своите производи во задоволувањето на потребите на купувачите, ги виде Maxxis доделени оригинални договори за опрема со ОЕМ на глобално ниво меѓу овие договори Maxxis се:

Снабдувач на оригинална опрема на Ford , GM , Toyota , Nisan , VW , Mitsubishi , Nisan и Hundai во Азија. GM, Ford и Toyota во САД и Peugeot во Европа.

OE снабдувач на гуми за моторцикли за Jamaha , Honda , Suzuki и Kawasaki.

OE снабдувач на ATV гуми за Honda, Jamaha , Suzuki , Kawasaki , Polaris и КТМ.

OE снабдувач на гуми за велосипеди до Cannondale, Giant, Merida, Jeti, Iron Horse, Kona.


Филтрирај по