Креативноста и иновативноста, дизајнот и технологијата, мешавина на еклектицизам и дисциплина, што доведе, со текот на времето, да создаде софистицирани модели во историјата на мотоциклизмот. Од дизајнот до прототипот, секој мотор кој е произведен од Италијаетските установи застанува на одличен квалитет и технолошки стандарди, презентирајќи ги карактеристиките на секој модел и уникатните детали. Од 1959 до денес "ITALJET" разви повеќе од 150 различни иновативни модели на мотоцикли и скутери дизајнирани со претприемачки ентузијазам кој остана непроменет од фондацијата.До третата генерација во моментов работи на зајакнување на националниот и меѓународниот имиџ на компанијата. Italjet се натпреваруваше во серијалот од 125 cc Moto GP во периодот 2000-2002 година. Преку главни инвестиции во истражување и развој, Italjet спроведува стратегија која има за цел "целосен квалитет" со максимална конструктивна оригиналност, посветеност во која сите вработени се ангажирани и мотивирани. Italjet доби сертификат ISO: 9001 за нејзината обврска за обезбедување квалитет.


Филтрирај по