Инвертери- Висока ефикасност

Климатизерите со висока ефикасност се новата генерација од брендот на AUX кои имаат SEER = 8.5 и SCOP = 4.6 вредности.

Со ова, значително се зголемува ефикасноста на климите и со тоа се заштедува на користење на електрична енергија

SEER оценката се пресметува со делење на вкупниот број на BTU (британски термички единици) на извадена топлина од воздухот со вкупната количина на енергија што ја бара климатизерот во ват-часови. Колку е поголем односот, толку е повеќе енергетски ефикасен климатизерот. На основа на напојување, односот SEER ја поврзува моќта на ладење на климатизерот (во BTU на час) со потрошувачката на електрична енергија (во вати). SEER е многу сличен на „коефициентот на изведба“ што обично се користи во термодинамиката, освен COP е параметар без единица.

Филтрирај по